lørdag 21. april 2012

Bruk av Google Earth i læringsarbeid

Under den 3. samlingen skulle vi bl.a. lage til en veiledning til en oppgave for elever der de tar i bruk Google Earth/kart. Min gruppe valgte å ta i bruk Google Earth innenfor samfunnsfag i en 7. klasse. Vi fant da fram til disse kompetansemålene i kunnskapsløftet etter 7. årstrinn:
·  lese og bruke papirbaserte og digitale kart og lokalisere geografiske hovudtrekk i sitt eige fylke, nabofylka, dei samiske busetjingsområda, Noreg, Europa og andre verdsdelar (LK 06)
·  planleggje og presentere reiser til Europa og andre verdsdelar ved å bruke digitale verktøy (LK 06)

Opplegget vi laget til tok utgangspunkt i disse kompetansemålene. Det gikk da ut på at elevene skulle bruke Google Earth til å vise et land som de skulle reise til. Dette skulle være et gruppearbeid, der elevene var inndelt i grupper på tre og tre. Resultatet av arbeidet skulle bl.a. være en framføring, der hver gruppe fikk vise fram produktet sitt. Dette produktet ville da kunne vises i Google Earth programvaren. Variheten på opplegget satt vi til: 3 timer + 1 time fremføring. Dette blir to uker innenfor samfunnsfagtimeplanen. Elevene kan da i tillegg jobbe med opplegget som hjemmearbeid, hvis tiden på skolen blir for knapp. Oppgaven til hver gruppe skal innholde:
·         reiseruta fra start til slutt
·         diverse turer som kan gjennomføres på stedet, med bl.a. sightseeing
·         reisebudsjett
Verktøyet elevene skal bruke i denne oppgaven er: data, Google Earth, picasa, excel

I introduksjonen til opplegget første timen kan læreren starte med å vise elevene Google Earth programmet og samtale med dem om hva er det, hvordan de kan bruke det og hva de skal bruke det til. Deretter kan læreren gå videre til å introdusere opplegget for elevene og dele dem inn i grupper. Elevene skal da lage til en reiserute der de inkluderer bilder. På denne måten kan man se hvilke severdigheter som er mulig å få med seg på veien, og hva denne reisen er innom. Elevene kan ta i bruk ”help-advanced user guide-touring”. De kan lagre det som en fil, for så å laste det opp i Google Earth eller bruke det på data. Vi fant et eksempel på tur i google earth. Denne var laget til slik at programmet beveget seg rundt mellom ulike steder, der man fikk fram hva som var å se og oppleve på disse stedene. Vi tenker at elevene også kan få prøve seg på å lage til en lignende tur. Til turen skal elevene også lage til et budsjett, som skal vise så realistisk som mulig hva en slik tur ville kommet til å koste. Til slutt skal elevene framføre funnene og turen for resten av klassen.


Kilder:
Youtube.com- Google Earth tour http://www.youtube.com/watch?v=KH8N3DtkNSo
LK 06 http://www.udir.no/Lareplaner/Grep/Modul/?gmid=0&gmi=158524&v=5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar